Agatha Christie: Poirot

Agatha Christie: Poirot

S07E01 - Vražda Rogera Ackroyda

19.4. 22:05
ČT1
100 minút
2000
Veľká Británia Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Slavný detektiv Hercule Poirot se s ulehčením odebral na odpočinek, těšil se na chvíle klidu. Brzy ale zjistil, že se mu po někdejších rušných dnech velmi stýská a zahrádkářské experimenty s pěstováním dýní že nedokážou vyplnit ospalý běh času ve vesnici Kings Abbot. Když se mu naskytne příležitost podílet se na vyšetřování zločinu, k němuž v místě dojde, je to pro geniálního Belgičana vítané rozptýlení. Majitele honosného panství kdosi zabil bodnou ranou do krku. Vraždě ovšem předcházela dvě další podezřelá úmrtí. Místní policie s případem nemůže hnout, a tak jí na pomoc přijíždí vrchní inspektor Japp ze Scotland Yardu. Ani ten by však daleko nedošel bez svého starého známého, Hercula Poirota...(oficiální text distributora)

Viac informácií
Není k dispozici
S07E02

Smrť lorda Edgwara

27.4. 16:15, ČT1, 100 minút

Smrť lorda Edgwara

Slávna herečka Jane Wilkinsonová by sa zo všetkého najviac najradšej zbavila svojho manžela, lorda Edgwarea. Nie však tou najprostejšou cestou, ale celkom prozaickou. O rozvode však vážený Lord nechce ani počuť. Poirot už s Jane mal tú česť práve vtedy, keď ho žiadala o radu, ako vykĺznuť z nie práve najšťastnejšieho manželstva. Keď je však Lord Wilkinson zavraždený, práve famózna herečka sa dostane na prvé miesto medzi podozrivými. Inšpektor Japp sa ujíma vyšetrovania a spolu s Poirotom zisťujú, že nič nie je také jednoznačné, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Sú tu však aj iní členovia rodiny, ktorí mohli mať oveľa zrejmejší a celkom logický motív: peniaze...(STV)

O programe

česky, audio popis (AD) česky
2000
Veľká Británia Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu. Krimifilm VB (2003). Kultová postava Poirot z pera Agathy Christie opäť ožíva.

Tvorcovia

Andrew Grieve

Hrajú

Gregor Truter, Flora Montgomery, David Suchet, Oliver Ford Davies, Jamie Bamber, Roger Frost, Rosalind Bailey, Malcolm Terris, Selina Cadell, Vivien Heilbron, Charles Simon, Philip Jackson, Daisy Beaumont, Clive Brunt, Tony Red Richards, Alice Hart, Chas Early, Liz Kettle, Nigel Cooke, Graham Chinn, Phil Atkinson