Agatha Christie: Poirot

Agatha Christie: Poirot

S06E02 - Vraždy na Hickory Road

29.3. 22:00
ČT1
105 minút
1995
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Na studentské ubytovně v ulici Hickory se množí krádeže. Jde o samé drobnosti, jež by Scotland Yard nezajímaly, tamní hospodyni to ale přesto trápí. Požádá tedy o radu Hercula Poirota. Velký detektiv prozkoumá všechny okolnosti a doporučí případ ohlásit policii, majitelka domu však takové řešení zásadně odmítá. Její názor podpoří i přiznání studentky Celie, která na sebe prozradí, že je kleptomanka. Poirot se ale nedomnívá, že tím celá záležitost končí. Jako vždy má pravdu krátce nato Celii někdo otráví morfiem. A nezůstane při jedné vraždě...(oficiální text distributora)

Viac informácií
Není k dispozici
S02E09

Dobrodružstvo Hviezdy západu

22.4. 23:40, Jednotka, 55 minút

Dobrodružstvo Hviezdy západu

Poirot se těší jako malý chlapec. Obdržel totiž pozvání od belgické filmové hvězdy Marie Marvelleové, jejímž je oddaným ctitelem. Ukáže se, že herečce kdosi posílá výhružné dopisy, ve kterých jí sděluje, že plánuje loupež jejího vzácného diamantu, zvaného Západní hvězda. Na světě existuje jen jeden podobný diamant, Východní hvězda, který vlastní lady Yardlyová. I té je vyhrožováno krádeží. Poirot s Hastingsem ji také navštíví a přímo před jejich očima je lady Yardlyová okradena neznámým útočníkem. Po návratu do Londýna se detektiv dozví, že byla okradena i Marie Marvelleová. V obou případech vše nasvědčuje tajemnému čínskému spiknutí, Poirotovi se to ovšem pochopitelně moc nezdá.(Česká televize)

O programe

česky, audio popis (AD) česky
1995
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu. Krimifilm VB (2003). Kultová postava Poirot z pera Agathy Christie opäť ožíva.

Tvorcovia

Anthony Horowitz, Andrew Grieve

Hrajú

Damian Lewis, Paris Jefferson, David Suchet, Andy Linden, Anthony Houghton, David Burke, Jonathan Firth, Philip Jackson, Pauline Moran, Rachel Bell, Brian McDermott, Sarah Badel